torsdag 26 juli 2012

Lite mer från Garden Aquatica

Det finns ju mer att se där än bara statyer och fula gubbar!
Flera fina växthus finns också på området. I ett av dem fanns ett café med gott fika och trevlig personal. Där slog vi oss ner och njöt en stund i sommarvärmen. Det var väldigt fint inrett med gamla gjutjärnsmöbler och andra söta detaljer som  gjorde att det kändes mysigt därinne.

 Det här växthuset blev jag så förtjust i, byggt i Engelsk stil med sockel av tegel och de obligatoriska pilspetsarna på taket...lovely!

 Inne i växthuset hade de lagt ett snyggt kalkstens-golv och möblerat så fint...blev nog lite kär i det här växthuset.

 Ännu ett litet växthus som låg i den nedre biten av trädgården, man fick snirkla sig dit på smala stigar, i något som nästan kändes som en secret garden.


 En vägg-fontän med en helt underbar kran i guld...tillhör väl nödvändigheterna i livet...eller?

 Den här betongkanten var väldigt snygg. Jag har sett att Real Flame säljer gjutformar för att göra liknande kanter...blir nog nästa års projekt tror jag.

  I den nedre trädgården fanns också den här söta ruinen.

 De hade utförsäljning på en hel del krukor och trädgårdspynt, och jag fyndade dessa betongtråg för en billig slant.

På hemvägen slank vi in på Blomsterlandet och köpte en Lewisia och taklök...så här blev det färdiga resultatet.
Ja, egentligen var det ju för dammarnas skull som vi åkte till Garden Aquatica, men som ni ser finns det ju  annat att titta på också. Så en hel del trädgårds-inspiration fick vi.
Idag har vi formklippt buskar och planterat en hel del växter. Men nu tar vi några dagars ledigt från trädgården och ägnar oss åt andra viktiga saker!
Ha det så gott i sommarvärmen!/ Titti

1 kommentar:

  1. Jisses så mycket saker man kan göra och förnya med sin trädgård. Ibland skulle man vilja börja om och byta ut det mesta man har, i alla fall känns det så när man varit och tittat på något spännande till trädgården. Det kommer ju hela tiden nya trender. Ha det bra i sommarvärmen som äntligen kom./Carita

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...