tisdag 8 januari 2013

Juli 2012-tillbakablick

Början av Juli var varm och skön, så där riktigt somrigt väder...men bara några få dagar. Sedan började busvädret. Med regn och regn och regn! Vi hade i alla fall tur med vädret när vi besökte 2 underbara trädgårdar. Den första vi besökte var Trädgården Klarbäret som ligger bara ett stenkast från vår egen trädgård. Jag har gått förbi flera gånger med hunden men aldrig anat att det fanns en så vacker trädgård där innanför grindarna!


Det finns en härlig lekfullhet i den här trädgården som jag verkligen gillar! Ju mer man går runt i trädgården ju mer roliga detaljer upptäcker man. Det gjorde att det kändes spännande och intressant.
Många härliga växter och vackra sam-planteringar fanns det också.
Senare i Juli var vi på besök till Länninge trädgård. Även den helt underbar. Det kändes nästan magiskt att få gå runt och njuta i deras fina trädgård. Så rofyllt och harmoniskt med alla vackra dammar och små bäckar och vattenfall som porlade så skönt. Fåglar kvittrade i var buske och små kattungar tumlade runt och roade besökarna!Det hände saker i den egna trädgården också! Planket blev målat och klart.


De gula liljorna började slå ut!


Guldhumlen slingrade sig upp för stolparna på relaxbänken.


Digitalis som är så härligt!


Det var första gången som jag odlade svartöga! Jag måste säga att den är helt fantastisk! Som den blommade...hela sommaren...i regn och rusk...verkligen tacksam. Kommer absolut ha den varje år hädanefter!


Rosor och salvia blommar på innergården.


De afrikanska liljorna började blomma.


Mängder med dagliljor slog ut varje dag.Bowl of beuty blommade för första gången!


I Juli är nog trädgården som allra vackrast. Man vill knappt gå hemifrån, bara skrota omkring och njuta av allt det vackra. Man skulle vilja stanna tiduret en stund och njuta av varje sekund! Men ...ni vet ju hur man brukar säga -underbart är kort- det är verkligen sant! Det är nog därför vi svenskar älskar vår sommar så intensivt! / Kram TittiInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...