fredag 15 mars 2013

Blommig fredag-vatten


Vatten i trädgården är underbart! En damm, bäck eller ett bara ett litet fågelbad, allt bidrar till den ekologiska mångfalden och är livsviktigt för trädgårdens innevånare. Det drar till sig smådjur och insekter, även lite större djur och fåglar och bidrar till att trädgården känns charmig och levande. Porlande vatten är så rogivande! Jag älskar att sitta vid dammen och lyssna på vattnet som rinner ner från den lilla bäcken.Att ha fiskar i sin damm är fantastiskt! Man har aldrig långtråkigt. Att ligga på mage på bryggan och titta ner på fiskarna är riktigt underhållande och får en att känna sig ung på nytt!


Här är det mysigt att sitta och mysa! Varje morgon och kväll på exakt samma tid kommer ett par Turkduvor och badar i dammen. Det syns verkligen hur de njuter av sin badstund!


Det är vackert med speglingarna på vattenytan!


En normal vinter kan det vara snyggt med dammen inklädd i allt det vita. Men i år har det varit för mycket av det goda och vi har inte sett dammen på snart 6 månader!


Ett litet vattenblänk i ett zinkfat.


Den här fina dammen finns på botaniska i Uppsala


Har man en riktigt stor och riktigt varm damm kan man ha näckrosor av modellen XXLFler små vattenblänk, ett lite modernare och ett lite mer romantiskt.
Det vänstra är från trädgårdsmässan i Älvsjö
Det högra står på vår egen brygga.Den som drömmer om en damm i trädgården borde absolut besöka Länninge Trädgård som är ett Mekka för den vatten-intresserade. De har dessutom en alldeles underbar trädgård, väl värd en resa!
Visst är det härligt med vatten i alla dess former. 

Kram Titti


Vill du se fler bidrag till Blommig Fredag så titta in hos


17 kommentarer:

 1. Så mange vakre bilder du viser! Vann er så flott i hagen, enten det et lite vannspeil eller en stor dam.
  God helg, klem!

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder på underbara platser med vatten. Ha det bra i helgen.

  SvaraRadera
 3. Underbara vattenbilder...=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Så mange flotte vannbilder du viser fram!

  Ha det bra.

  SvaraRadera
 5. Stiligta dammar och inspirerande. Den 'lilla' från mässan kunde ju nästan få plats här också. Vilken härlig plats du har vi bryggan :)

  SvaraRadera
 6. Vatten det är en lisa för själen var det än finns. fina bilder från din trädgård.Hoppas vi snart slipper se det där otäcka vita täcket som just nu ligger över allt.(det är bara fint på vintern) nu vill jag ha vår.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga vattenbilder.
  De ger många fina tips.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 8. Men vilken liten fin damm du har! Och fiskarna, jag skulle kunna sluta jobba för att sitta och titta på dom tror jag. Får de vara ifred för fåglar också? Eller har ni nät över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bettina, vi har inte haft något problem med fåglarna. Men i vår förra damm hade vi problem med snokar som åt upp de små fiskarna, det har vi sluppit här som tur är!/Kram Titti

   Radera
 9. Möjligheterna med vatten är oändliga, det förstår man när man ser dina bilder! Vilken underbar plats ni har med dammen och bryggan!
  Ha en skön helg,
  Carina

  SvaraRadera
 10. Så många fina invånare du har i din damm!

  Ha en finfin helg,
  Rebecca

  SvaraRadera
 11. Så fine fisker :-)
  Länninge Trädgård ser virkelig ut som et sted verd å besøke!

  SvaraRadera
 12. God kväll Titti!
  En damm finns med på önskelistan, kanske inte så stor, utan bara ett litet vatten blank. Underbara bilder du visar. Ha en fortsatt skön helg!
  Hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 13. Vad fint du har det.Jag har planer på att besöka Länninge trädgård kanske redan denna sommar.
  Snoken i vår damm äter inte fiskarna men ett par grodor har jag sett att den tagit :P
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 14. Så vackra bilder du delar!
  Den avlånga dammen liknar den i mitt inlägg. Gör den inte?
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den liknar faktiskt lite i formen men den här var nog inte mer än ca:2 meter lång, mer som ett litet vattenblänk! Men rätt fin ändå!/ Kram Titti

   Radera
 15. Så fint ni har! Det måste kännas som att sitta på en flytbrygga. Inte svårt att förstå att du trivs där! Hoppas inte fiskarna biter dig i tårna när du vill sitta och vicka på dem...

  Gillar ditt inlägg om de lysande fjärilarna. Haha, du hade gjort succé på Nobelfesten (eller vilken fest som) med de söta fjärilarna. Bra köp!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...