fredag 8 mars 2013

Ett litet vårtecken


Idag när jag var ute på en långpromenad med Oliver så såg jag det första lilla vårtecknet! Mot en solig vägg på en villatomt stod några små vintergäck och solade sig! Det såg nästan lite lustigt ut, med stora snöhögar runtomkring och bara en liten bar remsa precis bredvid hus-sockeln, tänk vilken livskraft det finns hos vårens första små tuffingar!
Nu hade jag ingen kamera med mig så ni får hålla tillgodo med ett foto från förra året, taget den 20 Mars, alltså lite senare än i år!Nu börjar man bli mer och mer rastlös och längtar efter att få sätta igång med vårstädningen i trädgården! Det kommer nog att dröja ett tag till innan vi kan sätta igång här. Såg på väderprognosen att det skulle bli mer än 10 minusgrader på nätterna närmaste veckan!


Längtar efter penséer...


Och de söta balkansipporna...

Tur att man har lite vår i källaren i alla fall!Imorgon ska jag roa mig hela dagen. Jag och dottern ska åka till Trädgårdsmässan i Kista!
Kanske får vi lite vårkänsla där så att man blir av med den värsta vår-abstinensen!

Ha en skön Helg!
Titti


4 kommentarer:

 1. Så roligt att åka på mässan! Jag har varit på Kista-mässan de två senaste åren, men tror jag hoppar över den i år. Det tar ett par timmar för mig att komma till Kista med bil, och ibland infinner sig inte orken,tyvärr.
  Får väl sikta på Älvsjö i april i stället i år.

  Underbara vintergäck! Och penséer! Längtar så, men i morse hade vi minus 12 grader...Fy!

  Kram // AH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det var sista året för mig också! Man får inte så mycket inspiration som man skulle vilja ha. Bättre att satsa på Älvsjö som du gör!/Titti

   Radera
 2. Så söt den är vintergäcken, jag planterade mina först förra året! Ha så kul på Kistamässan, jag var där igår!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Ja visst är de första vårtecknen underbara! Kanske just för att man längtat så mycket efter dem!/Titti

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...