måndag 27 maj 2013

Bland blommor och blader


Efter fönsterputsningen och mellan 2 regnskurar så hann jag ut och ta några bilder. Jag upptäckte något som jag blev jublande glad över, mina pioner som jag fått från en gammal trädgård för ett par år sedan kommer med många knoppar i år! Åh, det ska bli så spännande att se vilka sorter det är...jag har nämligen ingen aning om det eftersom de inte blommade när jag fick komma och hämta dem och den nya ägaren visste inte heller vilka sorter det var! Deras hus skulle renoveras och Pionerna stod i vägen för byggnadsställningarna, klart att jag ställde upp och hämtade dem!  

Sedan fick jag samma år hämta Pioner från en annan trädgård vars hus skulle rivas, förra året blommade en av plantorna, det var en "Bowl of Beauty" men de andra vet jag inte ännu vilka det är, men jag ser att de också har massor av knoppar. Nu ser jag fram mot en riklig Pionblomning i sommar...underbart! Jag älskar Pioner och tycker att de är så fina till snitt!

Pionknopp på G

Det är mycket som blommar nu.

Balkansipporna är på slut-tampen.

Penséerna blommar som bäst just nu!

Mukdenia "Crimson Fans" har så vackra blad och får en härlig höstfärg.

Kroll-liljan har satt fart. Den är vacker redan nu innan blommorna kommer.

Det är inte bara blommor att njuta av, också en hel del vackra blad.
Tex Hasselörtens blanka blad

Visst är de vackra?En Näva vars namn jag tappat bort, men bladen är riktigt snygga!

Penningblad, Batat och Pony Tails

Hosta "Mamma Mia"

Den här hostan är jag så glad att jag fick tag på, den heter "White Feather"
Färgen påminner om blekt sparris. Ska bli riktigt spännande att se den växa till sig!

Bergenian är riktigt pampig när den blommar!

Och slutligen lite Tutti-frutti-varning
En smultronkruka med Lewisia i starka färger!


Det är en glädje utan like att få gå runt och njuta av trädgårdens alla växter. Hjärtat liksom spritter till av glädje när man ser något nytt tittar upp ur jorden!


Ha en riktigt skön trädgårdsvecka alla ni trädgårdsälskare som finns där ute i bloggosfären!

Kram Titti


6 kommentarer:

 1. Så flott med så mange nye peoner hos deg! Det er alltid spennende å vente på nye blomster som en ikke har sett før. Mukdenia var en ny plante for meg. Den var vakker. Det er mange flotte bladplanter, ja!.

  Klem Marit

  SvaraRadera
 2. Du har så mange flotte planter og blomster Titti.
  Noe er på hell og nye er på gang, nå skjer det mye i hagen.
  Flotte bilder, ha en fin mandag fra Marit.

  SvaraRadera
 3. Åh så underbart med pionförväntan! Hoppa de är lika vackra som i dina tankar när de väl slår ut.Du har mycket annat fint också att njuta av ser jag. Här har varken biltvätt eller lakan på tork lockat hit regnet så vi får väl ta till fönstertvätt då :)

  SvaraRadera
 4. Så masse fint som er i blomst hos deg:)
  Peonene er virkelig noe å se frem til...noe av det vakreste jeg vet:))
  God ny uke til deg:))

  SvaraRadera
 5. hej, tack för titten hos mej!
  Vilken lycka att FÅ pioner! Älskar dessa ljuva, robusta blommor! Vill ha massor! Men jag får köpa mina!(har fått tre tror jag av svärdottern, som fått många av sin granne. Glömde!) Men några varje år i nyinköp, så kan man snart frossa i buketter!
  Tittar gärna in här igen.
  Lena

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att få chans till nya/gamla pioner! Det är verkligen sommar på alla sätt och vis, påminner om när man var liten:)
  Du skrev om balkansippor, jag satte ett helt gäng, men inte en enda har dykt upp i år, tillika med alla tulpaner jag pillade ner:( Jag matar tydligen de där stackars jordråttorna;(
  Hos mig delas det för fullt på perenner i år, så det lär inte bli några stora sjok av blommor och blader precis....men det blir ganska dyrt om man ska köpa allt som ska vara runt dammen, därför denna manöver i år....blir förhoppningsvis bra nästa år....om det överlever...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...