torsdag 27 juni 2013

Nya fiskar och Taklök som blommar.


Idag har vi varit och köpt fler Koi-karpar hos Koi Huddinge. Vi kände oss som barn i en godisaffär när vi stod bland alla vattenfyllda containrar med tusentals små Koi-fiskar som vimlade runt i vattnet! Den där lilla gula och den där silverfärgade med gula fenor...och den där den var snygg, ser precis ut som en Abborre, den vill vi ha och den röda med svarta fläckar...ja, så där höll vi på och farbror Lars han smålog när han trodde vi inte såg! Men vi åkte nöjda därifrån och nu har de små liven fått ett nytt hem i vår damm.
Det här med dammen och fiskarna är en stor del av vårt liv på sommaren, vi älskar att sitta och titta när de far runt i sin jakt på föda. Och när fåglarna tar sitt kvällsdopp. Trädgården känns så levande när man har en damm!
Men det finns annat att glädja sig åt också. Nu blommar taklökarna, små söta blommor på långa stänglar. De se verkligen näpna ut. Blommorna påminner lite om Lewisians blomma.

Här blommar de i en fruktskål från Ikea.


Och de här blommar i en låda under "fönstret" på boden.


Om man har ögonen med sig när man går runt i trädgården så upptäcker man nya saker hela tiden. Små, små glädjeämnen!

Kram Titti


3 kommentarer:

 1. Taklökar blommar fint och är söta. Kul med nya fiskar, det känns som om vi borde ha en damm men vi funderar fortfarande på det. Vi hade en för länge sen men la ner den på grund av läckage. Ha det bra vid fiskdammen/Carita

  SvaraRadera
 2. Det høres spennende ut å få nye fisker i dammen. Jeg prøvde det der jeg bodde før, men de ble spist av naboens katt :-(
  Så det får holde med alle froskene som lever i dammen min ;-)

  Vakre takløk du har!

  Klem Marit

  SvaraRadera
 3. WOW vilka somriga härliga bilder:)

  Om du gillar moderna mönster kan du kolla in min blogg:)

  Jag önskar en skön sommarhelg

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...