fredag 11 oktober 2013

Månadens favoritväxt-OktoberDen här månadens favoritväxt var ju lite lättare än tidigare månader. Det är ju inte fullt så många växter att välja på så här års, om man inte väljer en växt i förfall alltså, i så fall finns det ju mycket att välja på.
Jag har utsett Hortensian "Forever & Ever" som favorit denna månad. Den har blommat hela sommaren och är lika fin fortfarande trots flera frostnätter.


Här står den i en alldeles nygrävd rabatt tillsammans med Gulbladig Hässlebrodd, Carex, Hakonegräs, Gulbladig Bunkestarr och lite annat.
Den har stått i en tunna hela sommaren, men har nu fått en permanent plats i den nya rabatten. Nu hoppas jag bara att den överlever vintern och lever upp till sitt namn.

Kram Titti


Vill du se fler favoritväxter så kika in här!


9 kommentarer:

 1. Så fin! Jag håller också tummarna för att det blir en mild vinter!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad vacker den var i tunnan. Bra tips till nästa sommar om man köper sig en ny hortensia! :)

  SvaraRadera
 3. Den var vacker. Tycker bladen är läckra i sig med alla gräsen runt sig i rabatten. Du får väl 'curla' lite med den i vinter så borde det väl gå bra! /Carina

  SvaraRadera
 4. Så fin och passar perfekt där vid bänken. Snyggt!

  SvaraRadera
 5. Hortensior är så vackra. Din ser praktfull ut! Hoppas att den ska trivas i rabatten.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Håller åxå tummarna för att den ska klarar sej över vinter för det är den värd så fin som den är
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 7. Hortensian blir nästan som vackrast när de har fått sig en lite frostnypa...blommorna får en lite lysande färg och bladen (iaf på endless summer) blir härligt purpufärgade. Trevligt val i Oktober!
  Ha det gott!/Anna

  SvaraRadera
 8. Så vacker! Jag håller tummarna för att den kommer att överleva vintern. 'Forever and ever', innebär det namnet att den även blommar på årsskotten? Jag har prövat 'Endlless summer' som är just en sån som ska blomma på årsskotten men inte fått en enda blomma. Jag köpte den det allra första året som 'Endless summer' kom i handeln och misstänker att det egentligen var en "vanlig" trädgårdshortensia som var felmärkt. För andra som har den sorten får massor av blommor på årsskotten. Nu blev jag sugen att pröva den du har.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, Anita! Ja den blommar på årsskotten, under sommaren har det kommit många nya skott som blommat. Så även om den fryser ner så hoppas jag att den ska kunna blomma nästa sommar ändå. Tråkigt när de säljer felmärkta varor, tyvärr händer det alldeles för ofta! ha det bra!/ Titti

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...