onsdag 22 april 2015

Fisksläpp och vårsol


Idag har vi haft fisksläpp. Alltid lika trevligt! Vi satt en lång stund i kvällssolen och tittade på fiskarna där de for runt rusiga av lycka. Jag undrar om de känner igen sig från förra året? Svårt att veta hur en liten fisk känner sig innerst inne, men det ser nästan ut som om de simmar runt och kollar om allt är sig likt i dammen. Lite som när man besöker sommarstugan för första gången på vårkanten, man går runt och kollar om allt är som det brukar.

Pricken 5 år och över 40 cm lång kikar nyfiket på omgivningen.


Lite pynt har kommit fram ur gömmorna. Det tar ett tag innan man kommer på var man brukar ha allting. Trädgårdsminnet försvinner under de mörka månaderna. Likadant med alla växtnamn. Totalt försvunna ur minnet. Tack och lov för Google!

Ännu är det rätt tomt i rabatterna. Man har svårt att förstå att det snart kommer vara fullt av grönska. Just nu ser det naket ut.
De kalla nätterna håller tillbaka växterna, på gott och ont.


Det är inte så mycket som blommar ännu. Men varje dag händer något nytt.
Ljusgul tandrot och Nunneört blommar i alla fall.
Den lilla Vårärten som jag pratade om i förra inlägget har fortfarande inte slagit ut. Men man kan ana lite av den lila färgen.Det är tur att man har Penséerna som muntrar upp lite.


Det är lite glest mellan inläggen just nu. Både jag och maken har varit väldigt mycket sjuka under våren och vårt lilla barnbarn har legat på sjukhus titt som tätt och vi blir trötta av all oro. Men det ska väl bli bättre snart hoppas jag. Allt känns i alla fall lite lättare när det är sommar.
 Man får säga som "hundraåringen" - Det är som det är och blir som det blir!

Ha det så gott i vårsolen!

Kram
Titti


10 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att ta fram alla grejer och försöka få det på plats här byter de plats som jag känner för det. Du har det så fint hos dig. Härligt med fisksläpp när vi bodde i Dalarna var det kosläpp som var kul.
  Ha en fin och skön kväll njut av allt vackert. Sköt om varandra och jag önskar att ni får det bra i sommar. Bloggen finns där och väntar tills ni orkar med det.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Härligt med fisksläpp då är det vår!
  Kul att ta fram sina saker. Jag har inte hunnit med trädgården så bra iår men det är ju inte första maj ännu.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det var flotte fisker ! Vi har bare gullfisk i dammene våre, og de er der hele året, selv med tykk is.
  Hyggelig at det har begynt å blomstre hos dere, her har det nesten eksplodert de siste dagene. Jeg var egentlig glad for en litt kald vår, da kan man nyte våren litt lenger.
  Håper dere får en fin vår som dere kan nyte. :-))

  SvaraRadera
 4. Hei! Vårens første fisketreff i dammen, deilig. Det er så fint å ta fram våren og sommeren igjen. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 5. I vår damm har vi inga fiskar, men gissa om jag är sugen. Ett problem är dock alla katter i området - de sitter redan där och spanar även om det inte bor någon där:-)
  Hoppas hälsan blir bättre för både er och lilla barnbarnet!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 6. Så flott at fiskene kan komme ut igjen i dammen! Jeg har ingen fisker i dammen her, men den er nå full av rumpetroll/grodyngel. Takk til google ja, for det er mange navn som går i glemmeboken om vinteren ;)

  Ha det godt!

  SvaraRadera
 7. Först läste jag fläskläpp och tänkte - kan man kalla en fisk för det? Så var det alltså inte.
  Tandroten gillade jag. Trist när ni har varit mycket sjuka + barnbarnet. Det tar på krafterna. / Britt

  SvaraRadera
 8. Fisksläpp är härligt. Jag kan riktigt föreställa mig hur de krumbuktade sig av lycka. :-)
  Ni har så vacker trädgård. Hoppas den kan ge lite lugn nu när annat tär på krafterna.

  Må så gott

  SvaraRadera
 9. Va mysigt, har själv damm men inga fiskar.Är lite rädd för att den är för grund för det, är det mycket jobb med fiskar? Vad tråkigt med sjukdomar hos er och barnbarn, hoppas allt vänder nu! Och att våren kommer på riktigt, med lite värme!
  Ha det gott, kram Ewa :)

  SvaraRadera
 10. Hej Ewa! Nej, jag tycker inte att det är så mycket jobb med fiskarna. De klarar sig ganska bra själva, på sommaren behöver vi bara mata dem då och då och se till att dammpumpen med rening fungerar som den ska. Men det är nog en fördel att ha en lite djupare damm, då trivs både fiskar och växter bäst. Vi har 120 cm djup damm och det fungerar bra./ Titti

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...