fredag 8 maj 2015

Underbart är kort


Det är underbart vackert när körsbärsträdet blommar. Men det ljuvliga är väldigt kortvarigt. Sakta dalar de små blombladen ner ett efter ett. Hela innergården fylls av de vita blommorna. Vattenytan på dammen är vitprickig och fiskarna försöker snappa till sig blombladen men spottar ut dem lika kvickt, kanske smakar de inte så gott trots allt.Det lilla trädet i tunnan är en dvärgsyren "Palibin". Det har stått i sin tunna i 15 år nu och blommar snällt varje år. Det doftar alldeles underbart när den blommar. Nu när körsbärsträdet snart har blommat klart finns det annat som tar över och det finns så mycket att glädja sig åt hela tiden. Nu har vi bara en dryg månad kvar till semestern, tänk så fort tiden går!

Önskar er alla en riktigt skön helg!
Titti

9 kommentarer:

 1. Vad fint med en dvärgsyren i en vacker kruka, och femton år, det är fantastiskt. Är själv lite dålig på att odla i kruka så där har jag en hel del spännande at lära. Snart semester, det låter härligt och att vara ledig när kvällarna är långa och ljusa det är inte fel. får själv vänta i två månader till.
  Kram och trevlig helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Har ett krikonträd, och det är likadant, blommorna hinner knappt slå ut, så ramlar de ner, marken blir vit, och sedan är det över. Härlig syren.
  Ha en skön helg! Marika

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder....suger i mig all skönhet och drömmer mig bort....kanske kan jag förtränga regnet som öser ner med ditt ögongodis....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 4. Nästan sommarkänsla i bilderna. Fint med syrenen i tunnan. Har den stått ute jämnt?/ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Britt! Jo, det står ute året runt och klarar sig bra. Jag har aldrig planterat om det, ger bara lite benmjöl och kogödsel på våren. Väldigt lättskött med andra ord.
   Hälsningar Titti

   Radera
 5. Oftast ser det lite trist ut med nedfallna blomblad (ser på grannens Magnolia) men på bilderna från dammen är det vackert.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 6. Ja, tiden går så otroligt fort, man vill bara stanna den lite nu när det är så underbart och ljuvligt ute, med alla träd och allt som blommar!

  Kram till dig!
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Så flott! Kirsebærtreet mitt har akkurat startet blomstringen, så neste uke blir det flott! Fin lørdag til deg! klem, Anne-Kritin

  SvaraRadera
 8. Vårt stora gamla körsbärsträd har börjat blomma nu också så nu gäller det att njuta de få dagarna det varar.
  Fortsatt trevlig helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...