lördag 22 augusti 2015

Kvällsrundan


Det är bara att konstatera att dagarna rullar på väldigt fort just nu. Det känns som om man inte hinner med att pyssla i trädgården så mycket som man vill och behöver. Men en liten kvällsrunda brukar jag unna mig varje dag. Beundra liljorna som blommar så fint just nu och alla fjärilar som fladdrar omkring. Förundras över mosaiktrollsländans vackra färger och glädjas åt att gräshopporna återvänder efter många års frånvaro. Irritera sig lite på koltrastarnas bus-sträck och sorkarnas framfart. Men mest är det ändå glädje man känner.
Jag går en vända runt huset. Kollar hur blommorna mår, pratar lite med dem, plockar bort några vissna blad. Rättar till prydnadssaker och krukor, sätter tillbaka taklökar som koltrastarna dragit ur planteringar.


Luktar lite på lavendeln...sniff...sniff!
Härligt!

Jag sätter mig en stund i Julias hörna.
Säger hej till hönan Agda.
Passar på att njuta av alla fuchsior som blommar så fint.

Det är härligt med dahliorna. De blommar som bäst just nu.


Joyful investment
Rocco
Le baronI år har vi ovanligt många fjärilar. Underbart att se de fladdra omkring!
Och himlen är så otroligt blå!
På min runda ser jag liljor, malvor, änglatrumpeter och förstås min favorit hakonegräset som glöder i kvällssolen.

Men vänta nu...vad är det här? Jag tvärstannar och stirrar på vildvinet.
De tydliga röda stråken ger mig onda aningar.
Höstfärger redan. Snyft...sommaren har ju precis börjat.
I alla fall känns det så.


Jag känner mig inte redo för höst!
Jag vill ha mer sommar. Är inte riktigt nöjd ännu.
Missmodig går jag in och sätter på kaffe. Kaffe löser många problem i livet.
Speciellt om man får en chokladbiskvi till.

Kram
Titti

20 kommentarer:

 1. Det är härligt att kunna gå de här fina kvällsrundorna nu det behöver vi. Massor av fina växter att njuta av och visst det är härligt med sommaren så här sent( när den inte kunde läsa i almenackan) Men det får vi nog asseptera att naturen har sin egen gång och den ruckar vi inte så lätt på. Men det blir mer att njuta av då.
  Ha det gott och kaffet hade jag gärna följt med och njutit av
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hei!
  En drøm av farger fra seinsommerhagen din. Er aldri klar for høsten.
  God sommernatt! Anne

  SvaraRadera
 3. Tack för en vacker kvällsrunda! Tar till mig all inspiration jag kan få just nu ;) Tror nog att vi får sommar ett tag till, det behöver vi.

  SvaraRadera
 4. Herlige bilder fra din kveldsrunde! Så flotte bilder av Admiralsommerfuglen. Den er utrolig vakker.

  Ha det godt!
  Klem

  SvaraRadera
 5. Skulle gärna se att sommaren fortsätter ett tag till, en varm och fin september. Vi får hoppas på det. Mycket fint som blommar hos dig.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Oj så vackert det är hos dig! Vill inte heller ha höst ännu, passa på o njut! Det måste vi göra nu, för höst blir det ju. Men hoppas verkligen på en varm o härlig höst!
  Ha det Gott! Kram Ewa :)

  SvaraRadera
 7. Visst är det mysigt med dem där kvällsrundorna. Ni har det väldigt fint hos er. Väldigt förtjusande höna. Sommaren hade gärna fått stanna lite till men jag hoppas på att vi kan få en lång och fin höst som kompensation istället:) Ha det fint!
  Varma hälsningar,
  Sofie

  SvaraRadera
 8. Alltid lika välordnat hos dig Titti. Hösten kan bli fin och det är det ok med höst.
  September är min favorit månad.
  Allt gott till dig
  Annika

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar kvällsrunda! Så vackert du har det och vilken blomsterprakt
  du bjuder på. Underbart också med fjärilarna som jag också har märkt förekommer ganska rikligt i år. Visst blir man glad när de kommer på besök och slår sig ner på en blomma. Härligt! Jag håller nog med dig om att lite mer sommar vore fint men en vacker höst kan vara helt underbar den också.
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Det är så skönt med dom där små rundorna. Man upptäcker nya saker hela tiden...men tyvärr har jag också upptäckt små tecken som att hösten närmar sig där borta någonstans...fast än är dagarna varma och sköna:)
  Vi passar på att njuter lite till av sensommaren!

  SvaraRadera
 11. Tack för din fina kvällsrunda och dina vackra planteringar och installationer. Jag tycker också att sommaren precis börjat och nu är den snart slut, konstigt.. Ha en fin vecka Carita

  SvaraRadera
 12. Även om hösten skulle lura runt hörnet så syns det inte på dina bilder - härligt somrigt och frodigt! Det blir nog någon skön månad till eller två, även om bikinin får åka in i garderoben :-)
  Kram
  Elin

  SvaraRadera
 13. Bland mycket vackert fastnade jag för gräset. Men nu har vi väl haft tillräckligt med sommar eller. Haha skoja bara.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Vilken vacker runda du tar där på kvällskvisten...ibland saknar jag min gamla trädgård men nu har jag lite tid till att fundera på hur en ny trädgård ska växa fram!
  Hos dig hittar jag inspiration!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 15. Åh, vilken härlig runda! Tack för att jag fick följa med... Kände riktigt dofterna, mmmm. Nej, inte är det höst nu. September = Sommarmånad!!! Oktober? Sensommarmånad i år, då den blir rekordmild och njutbar. November = Höst. December = Vinter. Sedan vore det fint om våren om i januari februari sisådär... =oP
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 16. Har inte varit runt på bloggar på länge nu... men va man missar.
  Det är så fantastiskt kul att se bilder från din härliga trädgård :-D Allt ser så mysigt ut, fina "stileben" och jag blir sååå inspirerad!!!
  Tack för att du visar allt detta fina.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 17. Så fint du har i din trädgård Titti och så ljuvligt att få traska runt där på sina små rundor. Slå sig ner på en och annan sittplats och bara njuta!
  Allt gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
 18. Chokladbeskvier hjälper mycket :) Men jag håller helt med dig om att jag inte heller är redo för hösten. Vi skulle ju komma till dig! Ta en dagstur till södern! Men halva sommaren försvann i regn och sen skulle allt i trädgården fixas på halva semestern när det inte regnade och sen var det dags att jobba igen :( Hoppas hösten blir vacker så att man kan fortsätta länge, länge och att vi och Rubens Rabatter kan ta vår söderturné i september :)

  Kram

  SvaraRadera
 19. Glömde... Vart har du fått tag i den fina tuppen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Veronica! Jag tror att vi köpte den på slottsträdgården Ulriksdal/ Titti
   Ps. Eftersom den heter Agda misstänker jag att det är en "hon" :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...