tisdag 12 april 2016

Sköna soliga dagar


Vilka underbara dagar vi har haft sista tiden. Riktigt soligt och skönt. Sakta men säkert börjar trädgården ta form efter vinterdvalan. De kalla nätterna håller tillbaka vårblommorna, vi har haft frost varje natt och maken får skrapa bilrutorna varje morgon när han ska till jobbet. Men dagarna är varma och sköna och lockar oss ut i trädgården varje ledig stund. 


En vit Nunneört har börjat blomma. Det är en Corydalis malkensis.
Hålnunneörten har inte riktigt kommit igång än, men om några dagar är hela
trädgården fylld av lila blommor.

Växthuset är klassat som katastrofområde för tillfället. Jag hoppas att vi hinner städa det till helgen. Det vore så skönt att få allt klart innan vi åker till Italien om några veckor.
Men det får ta den tid det tar...en sak i taget...så småningom får vi 
nog ordning på det hela.

Ha det gott i vårsolen!

Titti

16 kommentarer:

 1. Våren har verkligen kommit till dig med alla penséer och allt annat som blommar. Det går fort men kalla nätter är bra för det lugnar ner farten lite.Kaos, det är bra det så vet man att det händer saker lite varstans. Så härligt att få åka på resa.
  Ha det så gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Välkommen vår, välkommen sol!
  Det ser ut som om vi valt samma tema i våra krukor i år :)

  Snyggt!
  Idag ska jag flexa en stund så jag hinner ut en vända i trädgården innan regnet kommer i helgen :D

  Kram

  SvaraRadera
 3. Samma väder här. Men så vackert är det inte här. / Britt

  SvaraRadera
 4. Har varit helt underbart väder, kan knappt tro att det är april. Fina planteringar du har.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 5. Deilig å kunne nyte vårblomstring i krukker og bed, og litt sol og varme.
  Her har vi fortsatt frostnetter,og det er meldt kaldere igjen...
  Lykke til med å gjøre klar drivhuset.

  SvaraRadera
 6. Vilken vårinspiration! Här är det väldigt trögt. Har inte kommit igång ännu. Idag fanns en plan att starta men då vräker regnet ner och det blir inget gjort.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Men, vilken underbar trädgård du har med de fina detaljerna och blommor. Gillar den fina grodan i liggande ställning. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 8. Men, vilken underbar trädgård du har med de fina detaljerna och blommor. Gillar den fina grodan i liggande ställning. Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder du bjuder på! Penséer är så söta, glada och våriga. Hos mig har de nickad varje morgon efter nattens frost. Som tur är reser de på sig framåt dagen.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Hei! Så fint du har pyntet med vårblomster. Dette er en fantastisk tid. Nå begynner fargene å komme for fullt. Deilig.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 11. Ja, man kan nästan bli rusig av den underbara vårsolen! (Eller lite stressad att man inte har möjlighet att njuta av den som man vill...).
  Kram Elin

  SvaraRadera
 12. Äntligen vår! Nätterna är kalla, men så fort morgontimmarna passerar så är det vårvärme i luften. Nu vill jag bara vara ledig så att jag hinner titta på allt som händer.
  Tack för underbara bilder. Du har så mycket vackert i trädgården!

  SvaraRadera
 13. Härliga bilder du bjuder på och ditt växthus ser verkligen inte ut som ett katastrofområde!! Nä nä, njut nu och ta en sak i taget (säger jag som far runt mellan ogräs och stökiga hörnor i trädgården!!)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 14. WOW vilken vår trädgård! Ser jätte fint ut med alla krukor och blomster:)
  Tack för titten!

  SvaraRadera
 15. Du är så duktig med krukor och arrangemang - där har jag mycket att lära. Här har vi också kalla nätter, hoppas det blir varmare snart!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 16. Så mycket fint du har ordnat! Jag har inte gjort något direkt ännu, våren har liksom inte gjort sitt intåg på riktigt ännu och idag har vi höstregn, spömodell med vinande husknutar och hela dagen har varit så mörk att alla lampor inne är tända, men det är väl aprilväder, det!
  Och så ser jag, Italien, nääääeee, så avundsjuk jag blir! Vill också!
  Agneta kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...