söndag 1 maj 2016

Ett paradis för Pionälskaren


I onsdags var vi på besök hos en Pionodlare i närheten av Rom, Moutan Botanic Centre. De har bland annat en av världens största samlingar av trädpioner, mellan 150.000 och 200.000 plantor av 600 olika sorters Pioner. Ett paradis för Pionälskaren! 
Sagolikt vackert med hela hav av Pioner och de disiga kullarna i bakgrunden. De örtartade Pionerna på bilden nedan hade inte riktigt slagit ut när vi var där, men om några dagar måste det vara en underbar vy.


Långa pergola-gångar med blommande Wisteria bidrog till den charmiga känslan.


Tusentals och åter tusentals Trädpioner som blommade.
En oförglömlig syn!

Hela stället var väldigt välskött och vackert utsmyckat. Det var härligt att vandra runt i den mysiga miljön. Det finns en liten butik som säljer skönhetsprodukter gjorda av Pioner och ett litet café. Här handlar allt om La regina dei fiori...blommornas drottning...Pionen.Önskar er en ny skön vårvecka med massor av sol och värme!

Kram
Titti


Ps. Alla bilder går att klicka upp till större format.

20 kommentarer:

 1. Åhhhh, sier jeg bare! Der skulle jeg gjerne ha vært. Peoner og trepeoner er jo bare så vakre. Wisteria på pergola er også utrolig vakkert. Det er en plante som ikke kkarer seg her dessverre.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Men ... såå ljuvligt! Pioner älskar jag och jag älskar Wisteria. Att vandra genom dessa Wisteriapergolor måste ha varit oförglömligt. Reste du med Rosebuds Tours? Det gjorde jag när jag var i Italien och besökte bland annat Ninfa, Villa d'Este, Villa Lante och andra härliga trädgårdar. Och jag vet att Maria skulle ha en resa till Ninfa den här tiden i år så kanske var det med henne du åkte? Synd jag inte visste det i så fall, då skulle du fått hälsa från mig :)

  Önskar dig en fin dag, nu verkar våren kommit till oss ... äntligen!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Vilket drömställe! Hela resan verkar ha varit fantastisk, jag är MYCKET avis! :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
 4. Pioner och blåregn, kan inte bli bättre. Vilken upplevelse.
  Så vackert.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Wow...for et eventyr av en opplevelse - du må virkelig nyte deilige dager i pradis!!! Og så bra vi får nyte litt vi også med de fine bildene dine.Har selv registrert at pionstilkene er på god vei opp av jorden ute - det som er spennende er om det kommer blomster på dem i år???Det er tre år siden jeg plantet dem og enda ingen blomster - håper det blir i år!!!! Burde jeg kalke???

  Blåregn skal jeg faktisk plante i år...har hatt lyst lenge men manglet plass men nå er plassen klar...det må bare bli litt varemre og faren for nattefrost må være over først så i midten av mai tenker jeg at jeg prøver.vel vitende om at den muligens ikke trives på våre kanter men jeg må ihvertfall prøve!!!! Du er nok full av inspirasjon nå....tror ikke jeg hadde tålt en sånn reise hihi :)))
  Kos deg videre!!
  Toveklem :)

  SvaraRadera
 6. Så fint! Men man har varken det utrymmet eller det klimatet. Då är det fint att åka till sådana platser. / Britt

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Dette er til å miste pusten av. Utrolig vakkert.
  God kveld! Anne

  SvaraRadera
 8. Oj så vackert Titti! Och jag förstår att det var ännu vackrare i verkligheten. Gångarna med Wisteria är som en tavla.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Ohh vad underbara bilder att njuta av och längta tills de blommar hos oss. Har en gul buskpion, men den har inte blommat än så jag längtar mycket efter det.
  Ha det så gott i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Det låter ju som att du har hamnat i paradiset!!! Helt magiska bilder, gillar särskilt de med blåregnet. De ser ju nästan inte verkliga ut :-) Kram Katarina

  SvaraRadera
 11. Lyckos dig!! Pionäskar i mig är grön av trädgårdsavund!! Vilket ställe du har varit på. Allt gott Mari

  SvaraRadera
 12. Vilket Pionparadis! Tack för att du delar med dig av upplevelsen!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Wow, vilken syn! Måste ha varit fantastiskt att se live. Wisterian är också helt magisk. Det kan man kalla pergola!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 14. Tänk att det finns en sån plats i verkligheten. Det måste ha varit en magisk känsla att se alla dessa trädpioner blomma, för man kan nog aldrig komma ifrån att det är en av de vackraste blommor som finns. Min syster har ett stort exemplar och jag brukar häpna, så hade jag varit där så hade jag nog fått nypa mig i armen för att kolla att det var sant. Blåregnet inte heller så dumt :-)
  Önskar dig en fin helg! Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Makalöst, nästan svårt att ta in!
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 16. Så underbart vackert. Här gläds man av en enda buske. Där är det ett helt hav. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 17. Oj, så vackert och ser verkligen välskött ut! Ja, det får bli Rom nästa!
  Väntar på bra väder här i Wales. Annars är här vackert med alla bluebells i skogen.
  Ha en fin trädgårdssöndag!

  SvaraRadera
 18. Så helt makalöst vackert! Lyckliga du som är i Italien nu och får titta på allt fint. Och alla pioner och blåregnet och pergolan och stenhus som är klädda i grönt, kan det bli finare, tror inte det!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 19. Magiskt! Ett hav av vackra pioner kan ju aldrig bli fel...
  Underbara bilder du visar!
  Ha en finfin måndag...
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...