onsdag 14 september 2016

Att vrida ur de sista små dropparna av sommaren.Ljuvliga dagar
Oj vilka ljuvliga dagar vi har haft sista tiden. Det är knappt att man tror att det är sant. 24 grader och vindstilla så här i September är ju inget man räknar med direkt. Det har blivit både lunch och eftermiddagsfika här ute på terrassen. Fullt med insekter surrar bland vildvinsrankorna. Och fjärilar fladdrar runt i trädgården som om det vore en dag i Juli.


En ny markis
Nu får vi verkligen användning av den nya markisen. Den gamla var rutten redan för 10 år sedan när vi flyttade hit. Så skönt att bli av med den. Den gnisslade så mycket när man vevade in den på kvällen att vi väckte halva kvarteret med oljudet!


Ballerina
Rosen Ballerina blommar på som om den inte fattar att hösten är här, fast å andra sidan fattar jag nog inte det heller.
Mycket som blommar fortfarande
Det är fortfarande mycket som blommar i trädgården. Klematis och Dahlior till tex. Även de dubbla Rosenskärorna blommar så fint. Änglatrumpeten har börjat blomma igen efter ett kort uppehåll och Lejongapet kämpar på ännu.


Snart är det slut på det goda livet och en lång längtan efter våren tar vid. 
Men först ska vi vrida ur de sista små dropparna av sommaren.

Ha det fint!

Kram
Titti

13 kommentarer:

 1. Visst ska vi njuta lite till av sommaren. En härlig tid även nu. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Vad fint du har det Titti! Hos mig är det ganska torrt i rabatterna. Njuter av värmen, det är som att få sommaren tillbaka.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Så glad jag blev när jag såg att man kan kommentera hos dig igen! Måste då börja med ditt förra inlägg fyllt av rostiga detaljer. Såå många fina saker! Det är nåt magiskt med rost!
  Har också massor med fjärilar men tyvärr också massor av myggor. Var tvungen att gå inomhus en stund nu efter ett evigt fäktande. Men, men det får man väl ta.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Tycker oxå att det är ovanligt mycket som blommar än.och visst är det skönt att det plötsligt blev sommar igen☺ vackra Rosenskäror, mina ville inte alls i år.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 5. Tycker oxå att det är ovanligt mycket som blommar än.och visst är det skönt att det plötsligt blev sommar igen☺ vackra Rosenskäror, mina ville inte alls i år.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. Den här sensommaren har vi verkligen kunnat njuta av vackert väder och trots torkan är det mycket om blommar fortfarande. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 7. Vilka fina blommor du bjuder på idag. Vädret har varit helt magiskt den senaste tiden. Svårt att tro att det är mitten av september.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 8. Måste bara får tacka för alla dina fina inlägg i sommar så synd att ja inte kunna kommentera dom alla. Härliga var de i alla fall. Även det här njuter jag av, så mycket blommor du har kvar. Här är det lite men jag ska nog inte klaga det har varit en fin blomsommar. Priset tar nog de här veckorna som varit helt underbara
  Ha det gott nu i slutet av veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Fin blomning! Visst är det fantastiskt att inte en enda frostnatt tufsat till det eller hällregn och blåst vält all frodighet, fast regn vore välkommet. Snygg markis! Känner att våra behöver bytas också.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Ja vi njuter på nu och tar hand om härliga september! Det blommar härligt hos dig ser jag, så himla söt ros också!
  Önskar dig en glad fredag och en skön helg...
  Kram Titti

  SvaraRadera
 11. Hej Titti, så mycket fint hos dig. Ja sommaren bara fortsätter, men i morgon ska det bli mera höstlikt. Hoppas du mår bra.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Vilken snygg markis. Något vi behöver byta också. Ja det är ju helt makalöst vilken sommar vi fick. Men imorse vaknade jag till bara 3 plusgrader. Nu gäller det att ha koll på tomater och potatis. Ska hämta in en del idag för nu rycker nog nattfrosten allt närmare.

  En helt annan sak. Har du sett att Plantagen öppnat en butik till i Södertälje? Igår närmare bestämt. Det var en total överraskning för mig. Den har öppnat någonstans i Coops lokaler. Dom stod och delade ut rosa rosor och ett rabattkort utanför ICA Maxi. Undrar var det innebär för Blomsterlandets planer att öppna. Där verkar det inte hända någonting nämligen. Vi får väl se. Jag ska kolla in den nya Plantagenbutiken i helgen.

  Ha en trevlig helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev lika paff som du! Fick mail om det från plantagen igår, men orkade inte åka dit. Jag hoppas verkligen inte att det stoppar blomsterlandets planer.
   Kram Titti

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...